Арест за трима души от БДЖ, източвали тайно дизел

Арест за трима души от БДЖ, източвали тайно дизел

Трима служители от БДЖ бяха задържани от полицията в Бургас за участие в схема за кражба на промишлени количества дизел. 24-часов арест е наложен на двама от Айтос и един от село Кликач.

МВР
МВР-служителите установили, че тримата мъже, в качеството си на длъжностни лица по време на работните си смени имали достъп до композираните на гара „Дружба” и гара „Нова” влакови композиции, превозващи дизелово гориво.

МВР
По този начин, чрез източване директно от цистерните мъжете системно извършвали кражби, превозвайки откраднатите количества с леките си автомобили, след края на работната смяна.

Съдът отстрани от длъжност двама служители в БАБХ-Бургас

Задържани са непосредствено след извършване на поредната кражба в района на пътя „ЛУКОЙЛ” – пътен възел „Джъмбо”. При проверката в колите им полицаите намерили близо тон дизелово гориво, разпределено в пластмасови туби с различна вместимост.

МВР
В домовете им униформените намерили още още близо тон и половина дизелово гориво. То е продавано на занижени цени на черния пазар. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата мъже продължава от служители на Второ Районно управление и ОД на МВР-Бургас.

КАТЕГОРИЯ
СПОДЕЛЕТЕ В

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )