Край на ерата на езиковите училища!

Край на ерата на езиковите училища!

Край на ерата на езиковите училища!
Формулата за светкавично учене, дело на български полиглот, позволява самостоятелното овладяване на език в рамките на 4 седмици

Няма учебници, никакви усилия, без да харчите цяло състояние. Дали новата формула за светкавично научаване на езици ще унищожи бизнеса с езиковите училища? Амбициозни невролингвисти, преподаватели и мулти-полиглоти нямат никакво съмнение, че това ще се случи.

Създаването на 4-седмична формула за учене от страна на българин доведе до пробив в ученето на езици. Вече над 14 000 човека усвоиха избрания от тях език в рамките на само един месец. Това постигнаха дори тези, които се смятаха за мързеливи, без талант за език или „твърде стари, за да учат“. Как е възможно това?

Професор Михаил Щерев – изключителен невролингвист и мулти-полиглот, реши да научи своята 65-годишна майка да говори английски – това даде началото на революция в областта на невролингвистиката. Професорът, след година и половина изследване на мозъчните центрове, отговорни за паметта, зрението и говора, разработи невероятно ефективна формула за научаване на език в рамките на 4 седмици.

Професионалните лингвистични списания вече нарекоха този метод „пионерско постижение в невролингвистиката“, а професорът е номиниран за Нобелова награда за постиженията си. Благодарение на неговия метода, всеки – независимо от възрастта, способностите или финансовото си състояние, може да говори свободно на избран от него чужд език след 4 седмици.

„Езиковите курсове са пари, хвърлени на вятъра!“ Какви са причините за това твърдение?

Тези думи потвърждават вече над 14 000 доволни потребители на формулата на професора, които хора изоставиха скучните, неефективни и скъпи методи за учене. Затова решихме да се свържем с някои от тези хора и да проведем анкети. Ето и заключенията:

Огромни разходи
Един семестър, тоест само 5 месеца „учене“ в езиково училище, струва от 1 до 3 000 лева и това не е еднократен разход. За да научите език на комуникативно ниво, трябва да преминете поне шест семестъра обучение, което струва от 6 до 15 000 лева. Освен това ще купувате учебници за всеки семестър, на цена от 60 до 150 лева. Дори ако можете да си позволите да харчите толкова колосални пари с лека ръка – шансовете, че курсът ще гарантира овладяването на чужд език, са незначителни.

Изгубено време
Занятията обикновено се провеждат два пъти седмично, като продължават по час и половина. В рамките на 6 семестъра, това дава 360 часа, от които само 20% от вниманието на преподавателя се отделя на един човек. Оставащото време, преподавателят посвещава на останалата част от групата. Трябва да се добави времето, което се губи за пътуване до училище, за попълване на скучни граматични упражнения у дома, които и без това не учат на разбиране и говорене, както и непрекъснато повторение на материала.

Групови занятия
По време на урока, участникът в курса слуша другите ученици, които говорят с грешки и с лош акцент – слушайки това, затвърждава лоши езикови навици. Това води до срам и страх от грешки в клас. Участниците в курса признават, че се срамуват да взимат участие по време на занятията, понеже се опасяват, че ще се „изложат“ пред останалата част от групата, като не знаят някоя дума или „изкривяват“ акцента.

Остарели методи
Превеждане на изречения, постоянно повтаряне на думи и вариации, сложна граматика, попълване на пропуски в текстовете – всичко това е просто скучно. В същото време учените отдавна доказаха, че ако мозъкът е отегчен, способността му за запомняне изчезва. Нещо повече – езиковите курсове обръщат много внимание на четенето и писането, а не на способността за ефективна комуникация.

4-седмичната формула за светкавично учене на проф. Щерев представлява истинска революция в усвояването на езици
За да се овладее чужд език с традиционни методи, са необходими много време, усилия и дисциплина. С метода на професора всичко е обратно. Мозъкът е максимално стимулиран, така че по време на ученето не му е скучно, а усеща голямо удоволствие и ентусиазъм. Чрез активирането на няколко сетива едновременно, процесът на запомняне се ускорява 5 пъти. В същото време мозъкът развива нови езикови схеми, които в разговора започват да се използват автоматично и естествено, както на нашия роден език. Нещо повече – по този начин езиковите схеми блокират забравянето в бъдеще. Така наречената „езикова бариера“ изчезва, независимо от нивото на интелигенция, таланта или възрастта.

Вече всеки може да говори като истински англичанин, германец или французин
Изследванията, направени в невро-лингвистичен център в Чикаго доказват, че формулата има 99.7% ефективност. Благодарение на тази формула, хората на възраст между 21 и 75 години, само в рамките на един месец постигат забележителни ефекти при изучаването на английски, немски, а дори и скандинавски езици. Без оглед на възраст, пол и ниво на интелигентност, тези хора усвояваха около 200 нови думи и фрази всеки ден. Те описаха ученето като чисто удоволствие, защото поради изключително бързите ефекти, мотивацията за учене нараства. Значителна част от хората описаха процеса не като учене, а като автоматично кодиране на нов език в мозъка! След четири седмици участниците признаха, че говорят езика толкова свободно, както на родния си език.

Документираните ефекти от ученето с метода на проф. Щерев говорят само за себе си:

КАТЕГОРИЯ
СПОДЕЛЕТЕ В

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Иван Петров 8 месеца

    Тестов коментар

  • Disqus (0 )